Portaat



Portaat meillä tulevat olemaan U-malliset.

Tähtiportaalla tämä kokonaisuus miellyttää paljon. Mustat reunat ja runko, vaaleat (huom! ei valkoiset) askelmat. Meille tulisi vain umpinaiseksi alaosa.

Askelmat mietityttävät vielä tässä vaiheessaa, erityisesti käytännöllisyyden osalta. Meillä on kaksi isohkoa koiraa. Jos askelmat ovat pehmeää puuta, uppoavat koirankynnet niihin todella rumasti. Vaikka ajatus onkin, että koirat pääasiassa oleskelisivat alakerrassa, emme halua niitä täysin sinne eristää. Tällä hetkellä meidän edellisen asunnon portaisiin asensimme sislamaton, joka on ollut enemmän kun huippu käytännön kannalta. Helppo siivota, ei ole liukas ja kestää kulutusta. Erittäin hyvä yhtälö siis. Haluammeko sen nytkin uuteen kotiin, en tiedä!? Ehkä mietityttää haluanko kokeilla jotain uutta kuitenkin, mutta onko mitään käytännöllisempää...?



Tässä meidän edellisen kodin portaat. Vanhat mäntyiset portaat maalattiin, päällystettiin sislamatolla ja tehtiin uudet kaiteet sekä lasitus. 


Portaat sijaitsevat eteisen vieressä, joten korkean osuuden alle olisi suunnitteilla tehdä umpinainen. Portaiden alle tulisi varastotilaa ja siivouskomero. Portaiden "reunat" tulisivat vaaleasta rimotuksesta. Lasikaiteet teilasimme käytännöllisyyden takia. Nään sieluni silmin, kuinka koirat ja lapset lähmivät niitä noustessaan. Lapsetkaan eivät välttämättä yletä kunnolla kaiteeseen ja vetävät pieniä suloisia tahmatassujaan lasia pitkin. Iiiish! Meillähän oli edellisessä kodissa lasikaiteet olohuoneessa portaiden luona, mutta se mielestäni toimi. Tottakai niitä sai pyyhkiä tasaisin väliajaoin, mutta ihan perus viikkosiivouksen yhteydessä. Koivurimoitus saisi jatkua yläkerran käytävän kaiteena korkeaan olohuonetilaan.

Kuva lainattu täältä. Tälläinen kevyt ja kaunis vaalea rimoitus olisi täydellinen portaikkoon ja yläkertaaan.




Tässä Kolin Sokos hotellin portaat. Kulutus on varmasti kovaa, mutta sislamatto pysyy nätin näköisenä pitkään.


Kysyimme alustavasti yhdestä paikasta portaiden hintaa, kun teimme alustavaa budjettia. Silloin pyysimme tarjousta lasikaiteilla jne. Portaat olisivat olleet kyllä upeat ja laadukkaat, mutta hinta tuntui todella kalliilta. Siispä portaat taidamme tehdä omasta takaa... Tämä on asia, joka jää vielä toistaiseksi auki.



-Tiia

Kommentit

Suositut tekstit