Me ja meidän projekti

Olemme kolmenkympin juuri ylittänyt pariskunta Lahdesta. Tiia ja Vesa Mäkäläinen. Tapasimme koripallon merkeissä Saksassa ja siitä se tarina sitten pikkuhiljaa lähti etenemään. Häitä tanssittiin 2014. Olemme muuttaneet pariskuntana kahden vuoden välein. Ei siis muuttamisen ilosta, vaan lähinnä Vesan työn sekä opiskelujen perässä. Omat opintoni ja työt olen saanut aika hyvin sen mukaan siirrettyä ja järjestettyä. Olen pohtinutkin vakavasti sitä, onko tämä muuttaminen parin vuoden välein nyt jäänyt päälle... että mitä nyt kun rakennamme perheellemme sen "loppuelämän" kodin, niin ei kai taas kahden vuoden päästä olla muuttopuuhissa!? No ei, lupaan!!!! Älä koskaan sano "ei koskaan", mutta jos näin tapahtuu, niin syön kasan muuttolaatikoita. Lupaus!

Perheeseemme kuuluu kaksi pientä tytärtä (2015 ja 2018 syntyneet) ja kaksi labradorinnoutajaa. Edellä mainitut ohjaavat ihanaa arkeamme ja tekevät meistä perheen. Tulevassa kodissa haluamme ehdottomasti ottaa huomioon kaikessa mahdollisessa sotkuisen elämän, tummat koirankarvat tassunjälkineen ja yleisesti siivouksen ja helpon hoidettavuuden. En ole mikään rättiriitta, mutta nautin puhtaasta ja siististä kodista. Koirankarvat vain kuuluvat meidän perheen elämään, mutta jos voin valita pinnat, niin ehdottomasti sellaiset, mistä ei heti paista jo muutama karva sekä rasvatahra.

Toiveenamme on toimiva, ekologinen ja upea koti. Sen uskomme saavamme, kun tämä projekti loppuu. On paljon unelmia ja toiveita, mitä haluaisimme toteuttaa, mutta on tietenkin otettava elämän realiteetit huomioon. Raha ehkäpä suurimpana, sen lisäksi ajan rajallisuus ja oma jaksaminen. Siinä varmasti yleisimmät. Ne rajoittavat huomattavasti toteutusta, mutta tuovat sopivasti haastetta. Kuinka tylsää olisikin olla lottomiljonääri, kenellä ei olisi mitään rajoituksia! Heh! No mutta mielikuvitus, luovuus ja sinnikkyys, niitä ominaisuuksia meillä on. Näillä mennään. Miksi rakentaa ns. pahimpien ruuhkavuosien aikana? Olen toistaiseksi vielä kotona lasten kanssa, joten koen sen tällä hetkellä helpommaksi hoitaa asioita. Nyt on se aika elämässä, kun eniten tarvetta toimivalle ja tilavalle kodille.

Vuosi tästä eteenpäin tulee sata varmasti olemaan mielenkiintoinen ja haastava. Olemme ensirakentajia ja kaikki tässä blogissa on käsitelty juurikin siltä kantilta, miten me asiat koemme ja kohtaamme. Eli lähes kaikki on uutta. Tyhmiä kysymyksiä ei ole, sillä asenteella olemme menneet ja suosittelemme sitä kaikille muillekkin. Kokemusta on vain yhdestä kodin remontista, mutta eiköhän se ole vain alkulämmittelyä rakennusprojektille. Onni on fiksu ja osaava lähipiiri, joilta saa vinkkejä ja tukea. Yksi suuri tavoite on koko projektin osalta on pystyä NAUTTIMAAN tästä! Saamme rakentaa talon juuri meidän perheellemme ja meidän tarpeisiimme. Ei tähän hommaan ihan joka päivä ryhdytä.

Lyhyesti ja ytimekkäästi syy blogille: meille on tulossa Honkarakenteen moderni hirsitalo Orimattilan Hennaan. Olkoon tämä rakennusblogi, pienellä twistillä. En lupaa olla kirjoittamatta muustakin, kuin pelkästä rakentamisesta, mutta siihen tämä on pääasiassa luotu. Ja jotta rakennustyömaasta tulee joskus myös koti, niin se minulle mieluisin osuus eli sisutus kuuluu myös vahvasti mukaan.

Älä epäröi kysyä ja kommentoida, sitä toivomme. Kaikki rakentavat sekä asialliset vinkit ja näkökulmat ovat erittäin tervetulleita.

Tervetuloa meidän perheen matkaan, hyppyyn kohti tuntematonta!


-Tiia





Kommentit

Suositut tekstit