Yläkerran kylpyhuoneen suunnitelma

Olin kirjoittanut tämän tekstin valmiiksi jo projektin alkuvaiheessa eli lokakuun lopussa 2019. Eli tämä on suunnitelmaa ja luonnostelmaa. Päätin julkaista sen näin myöhässä (kun talo on jo valmis), koska toisaalta aika hauska nähdä ero siihen mikä oli lopputulos. Voin siis julkaista myöhemmin kuvat ja tekstin valmiista yläkerran kylpyhuoneesta. 

.................


Tämä yläkerran kylpyhuone toimisi koko perheen ilta- ja aamutoimipaikkana. Eli hammaspesut, aamun meikkaaminen, niiden pois pesu jne. Ja tietenkin kylpyamme vastaisi omasta osuudestaan kylpyhuoneen käytön osalta. Altaita tulisi 2, jotta koko perhe voisi helpommin pestä esim. hampaansa samaan aikaa. Lisäksi meidän perheeseen kuuluu kolme naista (tosi tytöt vielä pienen pieniä naisen alkuja), joten altaiden määrää ei varmaan voi turhaan arvioida yläkanttiin tulevaisuutta ajatellen. Meikkaamista varten tila on toivottavasti vielä hyvin pitkään vain ja ainoastaan minua varten.


Tässä yksi kiva kahden altaan yhdistelmä. NetRaudan sivuilta, merkki OTSOSON. 


Tässä toinen kaunis vaihtoehto NetRaudan sivuilta bongattuna. IDO Elegant.


Instagram: @Sommerfryd_interior. Tässä kaunis ja harmoninen tunnelma, millaista myös yläkerran kylpyhuoneeseen haaveilen.


Kylppäriin tulisi mustia yksityiskohtia (lasituksen reunat kuten kuvassa,vetimet allaskaapistoon) kromatut hanat, valkolakattu vino katto ja vaalea kokonaisuus laattojen osalta. Kylpyamme valkoinen ja samoin altaat sekä pönttö. Altaiden laatikostosta en ole vielä varma; valkoinen vai sittenkin vaalea koivu, johon katto sointuisi kauniisti...? Ne antaisivat sopivasti pehmeyttä tilaan.


























Nämä yllä olevat kuvat on otettu Kolilta, Sokos hotellista, jossa vietin rentouttavan miniloman. Livenä nuo laatat, puinen katto, musta, kromi ja valkoinen muodostivat kauniin kombon. Vaikka näin luettelemalla kaikki "värit", tuntuu se aika villilta sekametelisopalta, mutta tässä mun mielestä toimi. Kuviin ei oikein välity tunnelma. Lattia ei mielestäni sopinut yhtään kokonaisuuteen, mutta muuten jees. Meidän kodin tyyliin katto on liian tummaksi petsattu, mutta tässäkin tilassa se toi ihanaa pehmeyttä ja lämpöä tilaan. Seinälaatta oli kaunis, ei liian lämmin eikä liian kylmä. Kaunis pinta livenä.

Valaistus. Valaistuksella on merkittävä rooli kyseisessä tilassa. Aamulla pitää olla tarpeeksi valoa, jotta aamutoimet ja meikkaaminen sujuu. Illalla tai yöllä vessaan mentäessä haluan utuisempaa tunnelmaa. Samoin kylpyammeessa olessa valaistuksen pitää olla tunnelmallinen. Valot eivät saa häikäistä ammeessa ollessa eli kun kasvot ovat ylöspäin. Tässä valaistussuunnittelijan vinkit ja huomiot olivat erittäin tärkeitä. Alasvalot siivousvaloiksi ja aamuherätyksiin ovat kirkaat, 2 kpl katossa. Tunnelmavalaistukseksi kylpyhuoneen katon rajaan (ei suihkun kohdalle) tulee led-nauha värilämpösäädöllä, jossa valo ohjautuu katon kautta epäsuorasti tilaan. Valoa ohjataan erillisellä pinta-asennettavalla kaukosäätimellä.



-Tiia


Kommentit

  1. Rakastan näitä suhteellisen pelkistettyjä kylpyhuoneita. Meilläkin kylpyhuonelaatat lähdössä pian tilaukseen. Nyt on aika tumma yleisilme, ja tavoitteena olisi saada vaaleat laatat ja yksityiskohdat saavat olla tummat. Tuo ledvalon värisäätö varmasti onkin hauska.
    https://www.reatek.fi/laatat

    VastaaPoista
  2. Mustat yksityskohdat tekevät huoneesta mielekiintoisen. Veljen kotona on laatoitus pian alkamassa. Heillä on koko talo ollut remontissa, ja nyt on kylpyhuoneen vuoro. Heilläkin on ilmeisesti jotain mustaa yksityiskohtaa harkinassa. https://www.remonttioulu.fi/remontti/sauna-ja-kylpyhuoneremontit

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit