Keittiön suunnitelmaa

Myönnän, täällä yksi tarjoushaukka huhuilee! Onko ketään muuta, joka nauttii, kun tekee löytöjä ale-laarista tai muuten vaan ostaa alennusten aikaan tuotteita?

Mielestäni on myös taito ymmärtää, mitä kannattaa ostaa alennuksesta ja alet valitettavasti joskus sokaisevat, niin että tulee ostettua myös turhaan. Rakennusprojektin aikana jokainen euro on tiukassa, joten alennuksia kannattaa kytätä. Se hyvä puoli rakentamisessa on, verrattuna esimerkiksi tavalliseen kodin remonttiin, että aikataulu/ajanjakso on pidempi ja näin ollen tarjouksia voi rauhassa kytätä. Nyt on alkanut Lahden Kodin Terrassa loppuunmyynti, kun Bauhaus tulee tilalle. Sinne voisi suunnata katsomaan, sattuisiko mitään tarpeellista löytymään. Tai sitten vaan katselemaan ja fiilistelemään materiaalivalintoja. Saa nähdä, kumman henkinen reissu siitä tulee.

Yksi asioista, missä aiomme tehdä säästöä, on tilata kivitasot keittiöön Virosta. Hinnat ovat melkein puolet halvemmat ja sieltä tullaan kotiin tekemään tarkat mittaukset. Meillä on edellisen kodin osalta erittäin hyvät kokemukset heidän palvelusta ja laadusta. Kvartsitasot on meidän osalta poissuljettuja, koska meille tärkeintä on, että ne pysyvät siisteinä kovassakin käytössä, kestävät lämpöä ja likaa. Kvartsitasot ovat herkkiä imemään likaa, jos lika ehtii kauan siinä virumaan. Eli graniittia tai jotain muuta vastaava on meille tarkoitus ottaa. Toinen seikka: haluamme tällä kertaa vaaleat/valkoiset kivitasot. Tämä onkin yllättävän haastava yhtälö. Graniittitasoista ei oikein meinaa löytyä sopivaa valkoista ja vaihtoehdot ovat vähissä. Emme halua marmorikuviota, mutta niin, että pinnassa on jotain elävyyttä. Saa nähdä mihin tämä keittiötason suunnittelu päättyy.

Olemme (lue "minä olen") siis suunnitelleet viime aikoina paljon (kaiken muun ohella!) keittiötä. Kävin keskiviikkona keittiösuunnittelijan pakeilla. Katsotaan millainen suunnitelma ja tarjous sieltä tulee. Suunnittelija oli hirmuisen mukava ja hänen kanssaan oli miellyttävä asioida. Myyjän asiakaspalvelulla on suuri merkitys. Meille investointi on suuri, joten tottakai haluan sellaisen myyjän/suunnittelija, jonka kanssa kemiat toimivat. Peruin jo yhden toisen firman keittiösuunnitteluajan, koska jo puhelimessa hän vaikutti hyvin erikoiselta. Jos puhelimessa jo esiintyvät seuraavat lauseet: "etten tuhlaa liikaa aikaa", "siinä on mulle hirmu työ", "etten tee turhaa työtä" ja "joo siitä tulisi hirmu mökkimäinen fiilis ja sitä varmaan ette halua" & "viimeaikoina on ollut hirmu outoja rakentajia täällä Lahden ja Villähteen alueella, ei tiedetä yhtään mitä halutaan ja kaikki suunnitelmat ihan leväällään". Tämän puhelun jälkeen oli ihan ihmeissäni, että mitä juuri tapahtui. Lapset leikkivät ja huusivat taustalla, joten en siinä puhelun aikana tajunnut sanoa, että "mitä ihmettä sä nyt selität ja yritätkö näillä puheilla tehdä hyvän vaikutuksen". Minulle nämä olivat ehdottomia red flagejä, ei jatkoon.

Suunnittelin IKEA:n keittiösuunnitteluohjelmalla meidän tulevan keittiön, jotta sain itsekkin vähän hahmoteltu paremmin keittiön mittasuhteita. Surukseni jouduin myöntämään, ettei haaveilemani aamiaiskaappi ainakaan sellaisenaan mahdu millään keittiöön. Laskutasoa jäisi aivan liian vähän ja muutenkin nurkkauksesta tulisi liian ahdas. Yhyyy! Se oli yksi ehdottomista haaveistani uutta kotia ajatellen. Mutta, mutta, mutta. Kaverillani on erittäin fiksu "aamiaiskaappi henkinen" ratkaisu, jota pohdimme yhdeksi vaihtoehdoksi. Ei täysin samanlaista, mutta jotain sen tyylistä mahdollisesti.


Tässä olisi osviittaa tulevan keittiömme osalta. Huonetta en saanut piirrettyä oikein, eli vasen seinähän on oikeasti avoin. Jääkaappi/pakastin tornin vierestä alkaa viistosti ruokakomero. Samoin saareke tulee olemaan, kuvasta katsottuna vas. takakulma, hieman viisto. Ainakin tällä hetkellä ajatukset keittiön osalta ovat nämä. Yksi huono puoli projektin pitkän ajan osalta on, että mieli ehtii muuttua liiankin kanssa.  Mustia yksityiskohtia (ikkunan puitteet, kodinkoneet jotka ovat näkyvillä, allas ja hana), mattavalkoista kaapinovea ilman vetimiä, vaalea kivitaso ja integroidut jääkaappi, pakastin ja astianpesukone. Kuvassa kulkuväylän yläpuolella on valkoinen spottivalokisko, mutta se tulee mustana. Ikealla ei vain ollut vaihtoehtona mustaa, joten piirsin vain havainnollistamaan tuon valkoisen. Tuhon tulee lisäksi vielä ikkunoiden seinille, tason yläpuolelle seinään muutamia valoja, valaisemaan työskentelytasoa. Yläkaappeja en nyt tähän suunnittelut. Niitä en ehkä halua ollenkaan, mutta tässäkin voi mieli vielä muuttua. Tämä tuntuu niin ihanan avaralta noin. Olemme pitkiä molemmat, joten keittiön tasot on suunniteltu 95cm lattiasta. Saarekkeeseen tulee induktioliesi aktiivihiilisuodattimella, jossa liesituuletin on siis samassa yhteydessä.


Tiia


Kommentit

Suositut tekstit