Raksamessut 2019

Nyt on Lahden Raksamessut koettu ja nähty.

Mitä jäi käteen; lähinnä paljon katalogeja ja mainoksia, muutamia erittäin hyviä kohtaamisia sekä yhteystiedot tarjousten osalta (mm. maalämpö). Oli mukava keskustella asioista ihmisten kanssa, ei tietokoneiden. Jäin silti kaipaamaan vielä enemmän ideoita ja esimerkkejä erilaisten ratkaisujen osalta, rakentamiseen ja sisutukseen liittyen. Luulen, että Habitare-messut olisivat siihen sitten parempi vaihtoehto. Messut olivat hieman pienemmät, kuin oletin. Tulimme siihen lopputulokseen, että sopivan pienet meidän aikataulullemme ja jaksamiselle. Lapset saimme mummilaan hoitoon, joten olihan tämä laatuaikaa myös pariskuntana! haha!

Huomenna on tapaaminen rakennusmestarimme kanssa ja tuohon alla olevaan pohjapiirrokseen tehdään lopulliset fiksaukset. Niitä ei ole paljon, tai siltä se tuntui aluksi. Mutta... lista onkin aika pitkä, paljon vielä pieniä viilauksia. Jännää, nyt se tavallaan lyödään lukkoon eli seuraava luonnos olisi sitten se meidän koti. Pohjakuvien ohella tulee tottakai lopulliset versiot myös leikkaus- ja julkisivukuvien osalta.
Tähän tulee siis vielä pieniä muutoksia. Suurin wc/khh osalta.

Mistä nyt joudumme ns. luopumaan eli mitkä asiat eivät toteudu ja mihin on sopeutuminen? Suihkusta ei suoraan ole käyntiä ulos takapihalle. Eli jos saunasta haluaa vilvottelemaan, niin kulku on joko khh:n ovesta etupihalle naapureiden iloksi tai olohuoneen läpi takapihalle. Ruokakomero ja tekninen huone ovat hieman pienemmät kuin halusimme. Tekninen huone olisi samalla toiminut lämpimänä varastona, esim. työkaluille jne. Kyllähän sinne tuossakin versiossa jotain mahtuu. Portaisiin on laitettava ikkuna, muuten julkisivu näyttää oudolta. En olisi halunnut ikkunaa portaisiin, jostain kumman syystä ahdisti ajatus. Pääsisäänkäynnin saimme toteutettua kadun puoliselta seinältä, mutta se on tehtävä syvennyksenä ja sen etuosan terassille on laitettava rakennusmääräysten mukaan kaide. Ulko-oven yläpuolelle ei mahtunut ikkunaa, koska meille tulee erityiskorkea ulko-ovi. Nyt pohdimme olisiko ulko-oven sivuille kuitenkin kiva laittaa pitkät, kapeat ikkunat... Heti alusta asti myönnytyksiä on joutunut tekemään. Jos ei mitään kompromisseja halua tehdä, niin pitäisi varmaan rakentaa täysin keskelle korpea.Välillä nämä myönnytykset ovat tosissaan harmittaneet, mutta nyt kun lopputulosta katsoo, niin ei tuo huono ole! ;)


-Tiia


Kommentit

  1. Blackjack, Roulette, and Poker - Dr. MD
    With the Blackjack craps 남양주 출장마사지 craps craps craps craps craps craps 충주 출장샵 craps craps craps craps craps craps craps 하남 출장안마 craps craps craps craps craps 울산광역 출장안마 craps craps craps craps craps craps craps craps craps craps craps craps craps craps craps 논산 출장안마 craps craps craps craps craps craps craps craps craps craps

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit