To do helmikuu

Helmikuun aikana pitäisi vielä hoitaa seuraavat asiat:

Kipailuttaa seuraavat loppuun (osasta saatu jo tarjouksia):

  • maansiirtotyöt
  • perustusten teko
  • sähköurakka 
  • lvi-suunnitelma
  • maalämpö

Kaikki edellä mainitut odottavat vielä tarkempien ja alustavien piirrosten tulemista Honkarakenteen puolesta. Vaikka piirrustuksia vielä muokattaisiin (hyvin todennäköisesti hienosäätöä ainakin vielä  tarvitaan), niin niiden pohjalta on helpompi saada tarkempia tarjouksia. 

Sen vinkin saimme, että LVI suunnitelma kannattaa ottaa omana tarjouksenaan ja urakka taas omana, mielellään vielä eri tekijältä. Sähköurkkaan kuulemma kokenut tekijä pystyy sisältämään suunnitelman. Sen voisi siis ottaa samassa nipussa. Mitä te olette mieltä? Tähän(kin) kuulisin mielelläni kokemuksia.

Määperämittaus on tilattu. Sen osalta vain pitää odottaa viikko kaksi, että lumi hieman sulaisi. Maatöiden osalta on hyvä, että päällä on ollut tänä talvena paksu lumikerros. Routa ei ole syvälle päässyt, joten ei tarvitse pitkälle kevääseen odotella.

Muutama pieni seikka on tullut mieleen tässä alustavien suunnitelmien lähdettyä arkkitehdille. Ensimmäinen niistä on pyykkikuilu. Se olisi unelma! Heittää vain pyykit yläkerrasta kuiluun, joka laskisi suoraan kodinhoitohuoneeseen. Siinä sitten nätti kansi peittona jo ihan turvallisuus syistä. Kuilu lähtisi vaikka tarpeeksi ylhäältä meidän vaatehuoneen seinältä. Onko se mahdollinen ja järkevä toteuttaa, sitä en tiedä. 
Toinen on keittiön ikkunoiden määrä ja sjoittelu. Tässä vastaan tulevat myös paloturvallisuusasiat. Emme tarvitse kyseiselle seinälle isoja ikkunoita, joten emme halua tuhlata ylimääräisiä euroja sinne. Paloikkunoista tulee helposti satoja euroja lisää budjettiin. Jos keittiön välitilaan on mahdollista laittaa vaikkapa vielä yksi ikkuna, niin pitää miettiä ja hahmotella toisiko se tilaan mitään lisäarvoa (ei siis rahallista vaan ideana vain). Keittiön välitilaan piirtämäni ikkuna on sijoitettu aika keskelle tilaa. Vesipiste taas vasempaan reunaan. Hanaa nimittäin ei kannata sijoittaa suoraan ikkunan kohdalle, jos ikkuna on avattava. Tai sitten hanan tulee olla helposti irrotettava, koska ikkunan pesun tai tuulettamisen yhteydessä ikkuna pitää pystyä avaamaan. 

Nyt olemme pistäneet vahvaan harkintaan, josko portaat olisivat sittenkin "rimakaiteet" eikä lasia. Ylhäällä avoimen tilan rajaksi lasikaide tulisi ehdottomasti, mutta portaissa lapset ottavat noustessa tukea lasista, joten niitä saisi olla jatkuvasti pyyhkimässä. 

-Tiia




Kommentit

Suositut tekstit