Tärkeää olla hyvä

Eilen saatiin tehtyä sopimus vastaavan rakennusmestarin ja pääsuunnittelijan kanssa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa hän on mukana projektissa, sen parempi! Jos luvat/taito on kunnossa, niin sama kaveri voi toimia molemmissa tehtävissä. Viimeistään rakennuslupaa haettaessa, on pääsuunnittelija tarkistanut talon piirrokset ja vastaava rakennusmestari hyväksynyt ja tarkistanut suunnitelmat (aikataulu, toteutus, budjetti/kustannusarvio, ratkaisut jne.). Olo on hyvin optimistinen, sillä suosituksia hänestä saimme kahdesta eri suunnasta. Nyt pitäisi olla hyvä kaveri hommassaan. Muista blogeista ja somen ryhmistä olen lukenut, kuinka tärkeää on vastaavan rakennusmestarin hommassa olla hyvä kaveri. Hän vastaa koko hommasta, tarkistaa työn jäljen ja epäselvien asioiden osalta, hän varmasti on ensimmäinen ihminen, jolta askarruttavaa asiaa kysytään. Ensirakentajana on paljon asioita, jotka ovat epäselviä. Omasta mielestäni on myös erittäin lupaava merkki, että hän rohkeasti kyseenalaisti joitain rakaisujamme ja toi ehdotuksia. Ihan huippua! Juuri sitä haluan, koska mielummin asiat pohditaan läpikotaisin nyt, eikä harmitella jälkeenpäin. Vaikka emme muuttaisikaan joitain mitä hän kyseenalaisti, niin ainakin asia on oikeasti mietitty kunnolla. Honkarakenteen arkkitehdit eivät varmasti mitään ratkaisujamme kyseenalaista, heidän hommansa on vain piirtää meidän toiveidemme mukaan.

Tänään tontilla on tehty maaperämittaus. Mielenkiintoista ja taas yksi askel eteenpäin. Alustavia pohjapiirroksia odotamme vielä Honkarakenteen puolesta. Odottavan aika on yleensä pitkä, mutta tässä elämäntilanteessa aika rientää hirmuista vauhtia! Tällä tarkoitan sitä, että lapset pitävät huolen siitä, että ei tule liikaa näitä rakennusasioita vatvottua mielessä. Ei pysty, eikä ehdi.

Nyt kun maanantaina taas kävimme tontilla, lumen alta näkyi kunnolla rajamerkit. On kyllä hassua, miten pieneltä tontti näyttää! Vaikka asemakaavassa ja muutenkin pihapiirrustuksissa tontti vaikuttaa ihan sopivalta meidän tarpeisiin. Ulkoilimme tänään lasten kanssa Karistossa. Siellä tontit todella näyttivät ahtaalta. Ajattelin vain, että meillä on kyllä siihen verrattuna ihan luxus iso tontti. Kaikki on niin suhteellista. Muistan, kun vanhempiemme mökkiä rakennettiin/laajennettiin. Silloin kävelin perustusten päällä ja päivittelin, miten ikinä on mahdollista, että tähän kohtaan voi tulla sauna!? Tuntui pienen wc:n koolta. Nyt valmis sauna on tosi tilava. Hassua, miten välillä aivot vääristävät suhteellisuutta.


-Tiia

Kommentit

Suositut tekstit