Mitä mukaan vanhasta uuteen

Tämän hetkisestä kodista lähtee jonkin verran tavaraa tottakai mukaan uuteen taloon. Osa on mennyt valitettavasti rikki, joten ne joutavat muuton yhteydessä kaatopaikalle/kierrätykseen.

Sohva.
Ostimme keväällä 2018 juuri uuden vaalean harmaan divaanisohvan Askosta. Olemme olleet todella tyytyväisiä sohvaan ja myös Lahden Askosta saamaamme palveluun. Meille sohva on kulutustavaraa, emmekä halua olla liian tarkkoja sen käytöstä. Koirat eivät kyllä meidän taloudessa sohvalle eivätkä sänkyyn saa tulla. Lapset (vielä tällä hetkellä enemmänkin neiti 3 v.) sen sijaan aika surutta hyppivät ja möyrivät sohvalla majoja luoden. Vahva veikkaukseni on, että oli sohva kuinka hyvä tahansa, niin ei se valitettavasti kovin ryhdikkäänä kolmeakymmentä vuotta tule kestämään.
Tähän yhteyteen voisin pitää pienen mainoksen eli tapaus Masku. Sieltä en ikinä enää tule ostamaan yhtään mitään. En suostu edes astumaan kyseiseen liikkeeseen sisään. En osta sieltä, vaikka minulle maksettaisiin. Kunpa olisimme tehneet sen virheen kerran, mutta ei. Tyhmästä päästä kärsii ja teimme virheen ostaa kalusteita Maskusta toisenkin kerran. Miksi? No siksi kun MUKA oli niin edullista. Tästä voin kirjoittaa oman tekstin sitten joskus myöhemmin.





Ruokapöytä.
Ruokapöytä on tällä hetkellä päällystetty dc-fixillä. Tämä siis hätäratkaisu siihen, kun alkuperäinen pähkinän väri ei sopinut meille ollenkaan ja en halunnut muuten uutta ostaa. Olemme teettäneet päälle mittojen mukaan lasin, joka on ollut valtavan helpottava asia kulutuksen kannalta. Juuri tänään meidän neiti 3 v. piirsi tussilla omia asuntopiirroksiaan ja tussi meni paperista läpi. Ei haittaa, koska lasiin se ei tartu ja jos jotain väriä jää pöydän pintaan, on se helppo pyyhkiä vain kostealla rätillä pois, koska se ei tartu. Nyt uuteen kotiin suunnitelmissa on hioa pähkinän värinen päällyste/maali pois ja paljastaa nätti koivu alta. Ruokapöydän tuolit meillä ovat hajonneet yksitellen. Nyt jäljellä on enää neljä puoliksi rikkinäistä. Tämä pöytäryhmä on mm. hankittu 2014 Maskusta. Harmillisinta on se, että niitä ei pysty oikein edes korjaamaan. Olisin mielelläni kunnostanut niitä, mutta haljennutta vanerihökötystä niitteineen on hieman haastava lähteä fiksaamaan. Täysipuiset olisivat vähän eri asia. Luokatonta laatua ainakin tuolit. Pöytään olemme muuten olleet ihan tyytyväisiä. Eli uudet tuolit ovat hankintalistalla. Lapsilla on käytössä Stokken Tripp Trapp tuolit, joihin olemme erittäin tyytyväisiä. Ainoastaan lika jymähtää ihan kiitettävästi kiinni tuoliin, jos sitä ei heti ehdi pyyhkiä. Mutta kokonaisuudessaan hintansa väärti; tukevat, monikäyttöiset ja pitkäikäiset!





Keinutuoli ja sen rahi.
Saimme vanhemmiltani Kolmion keinutuolin ja rahin häälahjaksi. Rakastamme tätä! Niin ihana istua ja keinutella. Huippu! Tuossa kuvassa näyttää keltaisemmalta kun todellisuudessa on. Olen pohtinut, saisiko sitä joskus hiottua ja lakattua takaisin vaaleammaksi koivuksi, koska koivu valitettavasti alkaa ajan myötä kellertämään. No se on sitten sen ajan murhe. Mutta tämä on tärkeä ja ehdottomasti kulkee meidän mukana!




Tv-taso.
Keväällä ostimme uuden tv-tason. Ikean Bestå taso on mielestäni ulkonäöllisesti täydellinen, mutta käytössä valitettavasti epäkäytännöllinen meille. Harmi. Meidän labradorinnoutajat, kun nukkuvat sen edessä ja nojailevat oviin, niin ne aukeavat. Rasittavaa, kun koko ajan ovet raollaan ja se tietenkin houkuttelee meidän neiti 1 v:tä tutkimaan kaapin sisältöä. Ja tutkimisella tarkoitan heittelemään kaiken sisällön hujan hajan. Mutta kyllä tv-taso meillä silti asiansa ajaa ja jatkaa toimintaansa kyseisessä tehtävässä uudessakin kodissa.






Matto.
Toinen koiristamme täyttää nyt vuoden eli pentuaika on vielä tuoreessa muistissa. Pentuaika on jättänyt myös jälkensä kotona. Eli matot meillä ovat kahta lukuunottamatta menneet uusiksi. Emme viitsi tänne enää ostaa uusia, eli vain kaksi jäljelle jäänyttää lähtee mukaan. Olohuoneen kuvissa näkyvä harmaa on toinen niistä. Sekin Askosta aikoinaan hankittu. Todella toimiva koirankarvojen suhteen.


Patjat ja petivaatteet.
Sänky meillä meni rikki. Ikeasta ostettu 2014, josta murtui keskipalkin kiinnityskohta. Muutenkin siitä oli muuttojen yhteydessä kolhiintunut maalia jne. Eli patjat jatkavat matkaa meidän mukana, mutta sänky (kehikon jämä ja pääty) joutavat kierrätykseen.


Verhot.
Rakastan meidän olohuoneen verhoja. Ne ovat niin kevyet, enkä vain kyllästy niihin! Ne tuovat ihanaa pehmeyttä ja keveyttä tilaan, mutta eivät varasta huomiota. Livenä ne ovat vielä paremmat kuin kuvissa. Nämä hankimme myös 2014 mittojen mukaan Eurokankaasta.


Työpöytä, lasten huoneen tavarat (lipastot, leikkikeittiö, kaappi), puolapuut, olohuoneen lipastot, pyykinpesukone ja kuivari, vaatekaappi, kirjahylly, terassin kalusteet, grilli, lamppuja.
Siinä oikeastaan kaikki loput. Sitten tietenkin vaatteet, astiat, keittiön pienkoneet, siivousvälineet, lasten lelut ja kylpyammeet, pyörät, pulkat, auton renkaat, työkalut, puutarhavälineet sekä säilytyslaatikot. Nyt kun oikein miettimällä mietin, niin tuntuu loppujen lopuksi aika vähältä tavaramäärältä, etenkin huonekalujen suhteen. Mutta aivan varmasti sitä ihan tarpeeksi on säilytyksen kannalta. Uskon, että muuttaminen sujuu aika rutiinilla, siitä on paaaaljon kokemusta! Varmasti enemmän, kuin suurimmalla osalla suomalaisista yhteensä koko elämän ajalla.






-Tiia

Kommentit

Suositut tekstit