Hyppy tuntemattomaan


Hyppy tuntemattomaan, siltä tämä tosiaan hieman tuntuu. Kaikki on hyvin ja tämän hetkinen koti on ihana. Mutta... Mutta, minkäs sille ikuinen haaveilija voi. Näin eräässä instagram päivityksessä  erittäin hyvän mietelauseen, joka sopii tähän tilanteeseen täydellisesti:

Build your own dreams
 or someone else
 will hire you to build theirs


Oma asunto on nyt laitettu myyntiin. Hui. Tuntuu pelottavalta, mutta pakkohan se on tehdä, että projektissa päästään eteenpäin. Tämän kodin remontoimme itsellemme, juuri meidän tarpeisiimme.   Täällä on molemmat meidän tyttäret kastettu ja niin paljon hyviä muistoja kertynyt. Meidän ensimmäinen yhteinen oma koti. Mutta kukaanhan ei niitä muistoja meiltä pois ota ja nyt joku/jotkut muut saavat toteuttaa omia muistojaan täällä. 

Tässä tämän hetkisessä kodissa on paljon asioita, ideoita ja elemettejä, jotka olemme kokeneet toimiviksi. Niitä toteuksia halumme tottakai tuoda myös uuteen kotiin. Mainitakseni muutaman: 
  • valoisuus ja vaaleus mustilla yksityiskohdilla, koivu tuomassa pehmeyttä
  • lasikaiteet portaikossa
  • säilytystilan maximointi
  • avointa tilaa olohuoneessa
  • "ajattomuus" eli pintoja ja materiaaleja, joihin ei kyllästy (joidenkin mielestä ehkä vähän jopa tylsän väritöntä, mutta mielummin lisään tekstiileillä ja koristeilla väriä, koska kyllästyn nopeasti)
  • sopivasti (lue sopivan vähän) tavaraa esillä, niin että haluan pitää kodikkaan tunnelman
  • ikkunoiden maisema suuressa roolissa (tulevaan kotiin suuret ikkunat näkymällä luontoon, nyt korkealta yli asuinalueen auringonlaskuja ihaillen)

Rakastan muutenkin sisustuksessa hillittyjä ja luonnonläheisiä värejä sekä materiaaleja. Sellaisia varmasti luvassa myös tulevaan kotiin. Sisustuksen osalta puhun "minä" muodossa, koska miehelle on aika sama nämä sisustus asiat. Minä taas nautin hurjasti suunnittelusta, sisustuksesta ja kaikesta siihen liittyvästä. Roolitus on tämän osalta kunnossa meidän perheessä.

Asia, josta olemme ehdottomasti ylpeitä ja onnellisia, on se, että tuleva kotimme on hirsitalo. Hirsi saakin olla mahdollisimman isossa ja näkyvässä roolissa kotona. Se ei tarkoita kuitenkaan, sitä, ettemme käsittelisi sitä tms. Vaalean pinnan se varmasti saa, mutta niin, että puun kauniit oksat ja elävyys säilyvät sopivasti. Keltaisuudesta en pidä, kun kyse on omasta kodista. Hirsi kellastuu nopeasti, jos sitä ei heti käsittele eli siinä on oltava nopea ja ahkera. Hirsipintoja emme halua turhaan peittää (suihkuhuone tietenkin ehdottomasti ja ehkä wc kuitenkin toiminnallisuuden takia pitää laatoittaa). Väliseinät tulevat kipsilevystä, joten se antaa vapautta toteuttaa erilaisia ideoita maalin ja tapetin avulla. Niillä saa varmasti mukavasti korostettua hirsipintaa.

Rakennusprojektin osalta olemme siinä vaiheessa, että alustavat suunnitelmat ovat lähteneet eteenpäin Honkarakenteen omalle arkkitehdille. Alustavia tarjouksia on eri urakoista saatu ja maaperätutkimus tilattu. Kuvia varmasti alkaa tippumaan blogin puolelle enemmän, kun asiat etenevät. Nyt tuo otsikon alla oleva kuva, joka on tontiltamme. Tontti sijaitsee siis peltomaalla, jossa ns. saarimainen metsä takana. 


-Tiia



Kommentit

Suositut tekstit